Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pikle w zalewie pomidorowej
Ogórki w zalewie musztardowej »Robiłam już ciasto z
marchewką,
buraczkami,
fasolą. Brakuje ciasta z
cukinią więc zapraszam dziś na
czekoladową pokusę właśnie z
cukinią.Ciasto rewelacja,wyszło pyszne,pulchne,delikatne i cudnie
czekoladowe. Biorę udział w akcji Słodkości z warzywamiSkładniki:500 g
cukinii (po obraniu i wyrzuceniu środków)150 g
cukru pudru( zmielony
ksylitol) Kłos-Pol400 g
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol3 czubate łyżki błonnika
kakaowego Kłos Pol( jeśli nie macie to można zastąpić
kakao)1 łyżeczka
sody oczyszczonejszczypta
proszku do pieczeniaczekolada mleczna lub gorzka jaka lubicie tak gdzieś tartej 50 gpół szklanki
oleju2
jajkaśmietana 18% pół szklankiDodatkowo:
czekolada mleczna lub gorzka , jaką tam lubicie 150 g
mleko 3 łyżkiKrok 1
Cukinie obrałam, wykroiłam środki i starłam( mam robota więc to moment poszło).Krok 2Do misy wbiłam dwa
jaja temp pokojowa.Dodałam
cukier puder i zmiksowałam na puch, wlałam
olej i
śmietanę ,wymieszałam.Krok 3Odmierzyłam
mąkę i błonnik
kakaowy,
proszek do pieczenia i
sodę, dodałam do płynnych składników. Na końcu dodałam
cukinię i
czekoladę starta w wiórka .Składniki wymieszałam
łopatką.Krok 4Formę
tortową 26 cm wysmarowałam
margaryną i wyłożyłam papierem do pieczenia dno i boki. Przełożyłam ciasto, wstawiłam do pieca.Piekłam godzinę w 170 stopniach.Krok 5Do miseczki włożyłam
czekoladę( połamałam kosteczki) i dodałam 3 łyżki
mleka.Wstawiłam do mikrofali na 2 minuty. Wyjęłam płynną.Krok 6Wyjęłam ciasto , dałam mu odpocząć 15 minut i polałam gorącą
czekoladą. Ciasto rewelacja polecam zrobić.
piątek, 12 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Marchewko-wiec zwykły i nie zwykłyChciałam zrobić coś innego coś czym bym mogła was zaskoczyć i udało się.Ten
marchewko-wiec zaskakuje wyglądem i smakiem, a wiCiacho
CappuccinoW ostatniej chwili udało mi się zrobić foto, ciasto rozeszło się migiem.To wcale nie oznacza , że było smaczne lecz po prostu wspaniałe
powiem nie skromnie. SkłPAVLOVA ze
śmietaną i
poziomkamiSmaczna, delikatna, chrupka na zewnątrz, piankowa i delikatna w środku. Bardzo prosta w wykonaniu, a jaki efekt! Dziś miałam okazję wykorzystać
białka które samKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter