Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki
drożdżowe z ...Koktajl
bananowo arbuzowy »No dawno nie było gofrów , więc czas dzisiaj zrobić. Zamierzam dodać płynną
czekoladę , będą typowo
czekoladowe.GOFRY
CZEKOLADOWE - składniki
mąka pszenna 500 g
czekolada mleczna 200 g30 g
ksylitolułyżeczka
proszku do pieczeniamleko 500 ml
margaryna 100 g
jaja 4 sztMiksujemy
jaja z
ksyltolem na puch ( masa nam się potraja jajeczna).
margarynę i
czekoladę rozpuszczamy razem ( chłodną wlewamy do masy jajecznej )Przesiewamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy teraz już czekoladowej.Całość miksujemy przez chwilkę.Gofry wychodzą bardzo smaczne.Można posypać
cukrem pudrem po ostudzeniu .
czwartek, 30 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter