ßßß Cookit - przepis na Pasztet drobiowowieprzowy z koperkiem

Pasztet drobiowowieprzowy z koperkiem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Tatar ze śledzia z jabłuszkiem
Tatar z oliwkami i jajkiem »
Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki.Pomyślałam dwa w jednym będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi??
Składniki :
schab 300 g
pierś z kurczaka 300 g
koperek pęczek
1.1/2 szklanki wywaru z rosołu
sól i pieprz do smaku
foremka aluminiowa o pojemności 500 ml
czosnek sprasowany 4 ząbki
Wykonanie:
Jak wspomniałam wcześniej najpierw zrobiłam obiad. Jak pewnie się domyślacie był to rosół na piersi z kurczaka i schabie wieprzowym.Rosół ugotowałam nie mięsku i włoszczyźnie. Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.Dodałam wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek. Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.Jest pyszny.
Zestaw do pasztetu z przyprawami możecie zamówić z
Tak wygląda zamówienie i wcale nie jest drogo, a pasztetów z tego zestawu zrobicie parę. Jestem bardzo zadowolona i zachęcam do zakupu i robienia swojskich pasztetów. Ja zrobiłam choć nigdy wcześniej nie robiłam bo myślałam , że nie potrafię. Widać to jest po prostu bardzo proste.
czwartek, 26 stycznia 2017, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem
Znudziła ci się kiełbasa,wędliny czy boczek ?? Zapraszam na swojski pasztet domowy. Robiłam go migiem i to wieczorem, a rano już zajadałam na śniadanie. Za
Przepyszny pasztet z marchewką
Będzie pysznie dziś bo mięsko się pojawi ale trochę w innej formie czyli pasztet. Można śmiało go jeść na kanapki lub jako przystawkę z żurawiną. Skł
Pasztet Wielkanocny
Dziś na wytrawnie, zamiast ciasta czy mazurka będzie pasztet z podrobów i drobiu. Składniki: bulion warzywny 1 szklanka wątróbka drobiowa 300 g pierś z kurczaka
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2017/01/Pasztet-drobiowowiepszowy-z-koperkiem.html