Wykonanie
Kolejna propozycja Wielkanocna na ostatnią chwilę.A jak już nie załapie się na święta, to trudno. Na co dzień też pasuje ;-)
Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka (500 g)1
jajko1 mały pęczek
szczypiorkugarść
suszonych pomidorówsól,
pieprz do smaku
Filet zemleć w maszynce do
mięsa. Wyrobić z
jajkiem,
solą i
pieprzem na jednolitą masę. Dodać posiekany
szczypiorek. Podzielić masę na 2 części, do drugiej dodać pokrojone
suszone pomidory, wymieszać.Kawałek folii spożywczej zwilżyć
wodą, rozprowadzić na niej część
mięsa bez
pomidorów na kształt prostokąta i
potem na niej ułożyć wałeczek z części z
pomidorami zwijać.Dokładną instrukcję wykonania można znaleźć na blogu
Magdy .W garnku zagotować
wodę. Wrzucić na wrzątek roladę, razem z folią. Po kilku sekundach
mięso zmieni kolor na biały, wtedy można już usunąć folię bez obawy o utratę kształtu. Gotować ok. 15 minut.