Z podanej ilości składników wyszło mi aż 18 kotletów. Podałam je z ryżem i domowym sosem pomidorowym, choć wystarczy tutaj dobry keczup.Lista zakupów na 18 sztuk:1 kg ziemniaków1 duża cebula200 g kiszonej kapusty2 marchewki - o łącznej wadze 160 g2 jajka1 szklanka mąki (szklanka o pojemności 250 ml)olejsól, pieprz, kminekZiemniaki obrać i ugotować. kiszoną kapustę lekko odcisnąć i posiekać nożem. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.Odcedzone ziemniaki utłuc na piure.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać startą marchewkę i posiekaną kapustę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Smażyć razem kilka minut.W dużej misce połączyć wystudzone piure z zawartością patelni. Wbić 2 jajka i wsypać mąkę. Masę dokładnie wyrobić ręką, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.Na patelni rozgrzać olej. Lekko wilgotnymi dłońmi uformować niewielkie kotlety. Usmażyć na rumiano z obu stron.Smacznego :)