ßßß Cookit - przepis na Pieczony kalafior z papryką i parmezanem

Pieczony kalafior z papryką i parmezanem

nazwa

Wykonanie

Przez Marzena 26 stycznia 2017
Składniki
kalafior - 1 sztuka
papryka czerwona - 2 sztuki
papryka zielona - 1 sztuka
parmezan wegański - ok 5 łyżek
olej
sok z cytryny lub ocet jabłkowy - 1- 2 łyżki
czosnek - 2-3 ząbki
Instrukcje
Kalafior obgotowujemy w wodzie ok. 5 min. Po wyjęciu z wody dajemy do pieczenia na blaszce lb naczyniu do tarty. Polewamy wgańskim parmezanem (przepis tutaj) wymieszanym z olejem (opcjnalnie możemy dodać bułkę tartą).
Pieczemy w piekarniku w temp 190C (380F) ok. 30 min.
Paprykę kroimy w paski i polewamy olejem wymieszanym z solą, octem jabłkowym i czosnkiem. Pieczemy w temp ok 190 C (380F). ok. 30 min albo aż będą miękkie.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pieczony-kalafior-z-papryka-i-parmezanem