ßßß
Przez Marzena 26 stycznia 2017
Składnikikalafior - 1 sztukapapryka czerwona - 2 sztukipapryka zielona - 1 sztukaparmezan wegański - ok 5 łyżekolejsok z cytryny lub ocet jabłkowy - 1- 2 łyżkiczosnek - 2-3 ząbkiInstrukcjeKalafior obgotowujemy w wodzie ok. 5 min. Po wyjęciu z wody dajemy do pieczenia na blaszce lb naczyniu do tarty. Polewamy wgańskim parmezanem (przepis tutaj) wymieszanym z olejem (opcjnalnie możemy dodać bułkę tartą).Pieczemy w piekarniku w temp 190C (380F) ok. 30 min.Paprykę kroimy w paski i polewamy olejem wymieszanym z solą, octem jabłkowym i czosnkiem. Pieczemy w temp ok 190 C (380F). ok. 30 min albo aż będą miękkie.