ßßß Cookit - przepis na Ciastka twarogowo-ďż˝mietankowe

Ciastka twarogowo-�mietankowe

nazwa

Wykonanie

Przepis na podstawie bardzo starego przepisu, który zapisałam jako dziecko w notatniku kulinarnym jakieś 30 lat temu. Już wtedy lubiłam gotować.
Na jakieś 50-60 sztuk (dokładnie nie liczyłam)
2 jajka
250 g twarogu
500 g mąki
250 g gęstej kwaśnej smietany
125 g masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3/4 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem waniliowym i cukrem, dodac posiekane masło. Dodać pozostałe składniki i wyrobic ciasto. Będzie dość luźne. Miske z ciastem przykryć i wstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny. Następnie wyjąc podsypac mąką, wałkować i wykrwac foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 180 st C. ok 10-12 minut na złoty kolor.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/11/Ciastka-twarogowo-smietankowe.html