ßßß
 
            
         Składniki :10 suchych kotletów sojowych2 l bulionu ( można użyć kostek rosołowych , ja też nie zawsze mam własny pod ręką )2 łyżeczki granulowanego czosnku ( to nie jest zbyt dużo , soja słabo ciągnie smak)3 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka cukrusól, chilli do smaku12 jajka2 łyżki sezamu czarnego2 łyżki sezamu białego1 /2 szklanki bułki tartejolej do smażenia
Składniki :10 suchych kotletów sojowych2 l bulionu ( można użyć kostek rosołowych , ja też nie zawsze mam własny pod ręką )2 łyżeczki granulowanego czosnku ( to nie jest zbyt dużo , soja słabo ciągnie smak)3 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka cukrusól, chilli do smaku12 jajka2 łyżki sezamu czarnego2 łyżki sezamu białego1 /2 szklanki bułki tartejolej do smażenia Suche kotlety sojowe , zalewamy bulionem , dodajemy do nich cukier, czosnek, sos sojowy i całość doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy do czasu ,aż w kotlety będzie można swobodnie wbić widelec . Odławiamy z bulionu i odstawiamy do wystygnięcia . Teraz , kiedy kotlety już przestygły , rozbijamy jajka jak do kotletów schabowych .
Suche kotlety sojowe , zalewamy bulionem , dodajemy do nich cukier, czosnek, sos sojowy i całość doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy do czasu ,aż w kotlety będzie można swobodnie wbić widelec . Odławiamy z bulionu i odstawiamy do wystygnięcia . Teraz , kiedy kotlety już przestygły , rozbijamy jajka jak do kotletów schabowych . Bułkę tartą , łączymy z sezamem czarnym i białym . Kotlety solimy , posypujemy chilli , obtaczamy w jajku , bułce z sezamem i smażymy na dość głębokim tłuszczu – musi być mocno rozgrzany ,żeby były chrupiące . Soja nie pije oleju , więc po zdjęciu jej z patelni , wystarczy położyć na papierowym ręczniku , żeby usunąć jego nadmiar z panierki . Kotlety sojowe są gotowe 😉 Genialnie smakują z sosem hoisin i ryżem z jajkiem . Smacznego 😉
Bułkę tartą , łączymy z sezamem czarnym i białym . Kotlety solimy , posypujemy chilli , obtaczamy w jajku , bułce z sezamem i smażymy na dość głębokim tłuszczu – musi być mocno rozgrzany ,żeby były chrupiące . Soja nie pije oleju , więc po zdjęciu jej z patelni , wystarczy położyć na papierowym ręczniku , żeby usunąć jego nadmiar z panierki . Kotlety sojowe są gotowe 😉 Genialnie smakują z sosem hoisin i ryżem z jajkiem . Smacznego 😉