Wykonanie
Delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na obiad i lub ciepłą kolację.Składniki:ok. 400 g
cukiniiok. 400 g
ziemniakówpęczek
koperku1 duża
cebula2
jajka3 łyżki
mąki ziemniaczanejsól,
pieprzkilka plasterków
boczku wędzonegosos czosnkowyolej do smażeniaWykonanie:
Ziemniaki obrać i opłukać.
Cukinię umyć i wydrążyć gniazda nasienne, po czym zetrzeć razem z
ziemniakami na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na chwilę, żeby puściło sok, odcedzić. Dodać pokrojoną drobno
cebulę i posiekany
koperek.Wymieszać wszystko dokładnie z
jajkami i
mąką. Doprawić
pieprzem.Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron nieduże placki.Podawać z podsmażonymi plastrami
boczku i polane
sosem czosnkowym.Smacznego :-)
Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: wtorek, 20 września 2016 08:12OpcjePoleć znajomemu wpis „Placki z
cukinii z boczkiem”Polecane wpisyZapiekanka ziemniaczana z ajwaremProste i szybkie w przygotowaniu danie, znalazłam u Dzikowiec od kuchni , tak mnie urzekło swoją prostotą, że postanowiłam je zrobić i nie rozczarowałam się :-)Knedle ze
śliwkamiKto nie lubi knedli ze śliwkami? chyba nie ma takiej osoby, a szczególnie przepadają za nimi dzieci :-) Dla mnie to jest smak z dzieciństwa, moja babcia zawszePlacuszki
cukinioweSezon na
cukinie w pełni, wykorzystajmy ja w kuchni. Dzisiaj proponuję proste i smaczne placuszki :-) Składniki: 1 duża
cukinia 1
marchewka 1
cebula 2
jajka ok
Piersi z kurczaka pieczone z warzywamiFantastyczny, dietetycznie przyrządzony obiad :) Bardzo polecam! Składniki (na 4 porcje): 500 g
filetów z piersi kurczaka 500 g
ziemniaków 1
czerwona papryka 1Zapiekanka z
cukinią i
fasolką szparagowąW tym roku
fasolka szparagowa obrodziła nam w ogródku jak nigdy. Korzystamy i zajadamy się tym sezonowym warzywem na wszystkie możliwe sposoby. Dziś chciałabym