ßßß


Składniki:200 g uprażonego na patelni słonecznika15 suszonych pomidorów w zalewieząbek czosnkuostra papryka, pieprz, sól, oliwa5 łyżek pasty z suszonymi pomidorami z czosnkiemmakaron duże rurki Baroniaok 25 dag mięsa mielonegopuszka pomidorów krojonych1 cebulaWykonanie:Uprażony na patelni słonecznik zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnego dnia słonecznik dokładnie odsączamy z wody. Blendujemy z suszonymi pomidorami, czosnkiem, pastą, oliwą oraz przyprawami na gładką masę. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron. Smacznego!