Wykonanie
Naleśniki bezglutenowe z
ciecierzycy to pyszne i błyskawiczne danie. W mojej rodzinie tolerujemy gluten ale naleśniki z
ciecierzycy są wyjątkowo smaczne, więc robię je często. Naleśniki z
ciecierzycy to smaczny posiłek na słodko i na wytrawnie . Lubię je z
twarogiem i
dżemem, a moje dzieci z nutellą. Na śniadanie, na podwieczorek czy na deser . Jeśli więc lubicie
ciecierzycę to polecam skorzystać z tego przepisu.

Składniki:7,5 dl
mąki z
ciecierzycy2,5 dl
skrobii kukurydzianej5 dl
mleka5 dl
wody100 ml
oleju, u mnie rzepakowy1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
sody oczyszczonejolej do smażenia

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na godzinę. Używając
oleju w spray zwilż nim patelnię. Smaż cienkie naleśniki po obu stronach. Podawaj na słodko lub wytrawnie.