Wykonanie
Czasem (ostatnio coraz częściej) nachodzi mnie ochota na coś konkretnego, dobrego i przy czym nie
będę się musiała napracować. Do takich dań z pewnością należą krokiety, które robi się w mig, pod warunkiem że w lodówce mamy farsz z
kapusty i
grzybów, którego używałam też do pierogów świątecznych .Wystarczyło więc zrobić naleśniki, zawinąć farsz, opanierować i usmażyć. Szybko i naprawdę smacznie.
Składniki na naleśniki:szklanka
mąki1
jajkopół szklanki
wodypół szklanki
mlekaszczypta
soli2 łyżki
olejuWszystkie składniki należy ze sobą wymieszać lub zmiksować. Następnie na rozgrzaną patelnię wlewamy chochlą do zupy ciasto i rozlewamy je po całej powierzchni patelni. Kiedy po chwili na patelni ukażą się pęcherzyki powietrza można przełożyć naleśnika na drugą stronę, smażymy krótką chwilę i gotowe!Podana porcja ciasta powinna starczyć na 5-6 naleśników.Na każdym naleśniku ułożyć farsz, zawinąć. Powstałe krokiety zamoczyć w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej i smażyć do zarumienienia.