Wykonanie
Ostatnio straciłam głowę dla
sera korycińskiego. Kombinuję z nim dość mocno. Wrzucam do kanapek, sałatek i dziś wylądował u nas na obiedzie. To danie z
serii "super szybkie", bo zajmuje tyle ile gotuje się
ryż. Jeśli jeszcze nie próbowaliście
sera korycińskiego to zachęcam, spróbujcie i zakochajcie się w nim tak, jak ja:)
Składniki (na dwie średnio głodne osoby):100 g
ryżupuszka
tuńczyka w kawałkach i w
oleju4
suszone pomidoryser koryciński
sól- ostrożnie!
pieprzchili w płatkach
olej do smażeniaWykonanie:Ugotuj
ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię wrzuć
tuńczyka i pokrojone
suszone pomidory. Wymieszaj i smaż wolno przez chwilę. Przypraw
solą i
pieprzem wg gustu. Gdy
ryż będzie gotowy przełóż go na talerz i dodaj
tuńczyka z
pomidorami. Posyp łatkami
chili wg gustu oraz kawałkami
sera korycińskiego. Możesz dodać także świeżą
papryczkę chili.Smacznego!