ßßß
Składniki (na dwie średnio głodne osoby):100 g ryżupuszka tuńczyka w kawałkach i w oleju4 suszone pomidorykawałek brokuła1 cebula pokrojona w półplasterkisólpieprzchili w płatkacholej do smażeniaWykonanie:Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuł pokrój na małe kawałki i chwile go gotuj w osolonej wodzie. Ja swój kawałek podzieliłam i ugotowałam na parze. Na patelnię wylej odrobinę oleju i podsmaż cebulę a gdy stanie się szklista i miękka dorzuć tuńczyka, pokrojone suszone pomidory i kawałki brokuła. Wymieszaj i smaż wolno przez chwilę. Przypraw solą i pieprzem wg gustu. Gdy ryż będzie gotowy przełóż go na talerz i dodaj tuńczyka z warzywami. Posyp łatkami chili wg gustu. Możesz dodać także świeżą papryczkę chili.Smacznego!