Wykonanie
Maj 26, 2016 Maj 26, 2016 Maj 26, 2016 11:17 napisane przez
Miss BerryPrzepis na
Wątróbkę w miodzie, musztardzie z
tymiankiem.
Miód i
musztarda to jedno z moich ulubionych połączeń, które nadaje się szczególnie do dań z grilla – np. kartkówka w marynacie z
miodu i
musztardy. Jednak sprawdza się także w innych daniach, na przykład z
wątróbką.Przygotowanie
Wątróbki w miodzie i musztardzie nie może być prostsze.
Wątróbkę marynujemy, a następnie smażymy dosłownie po 2-3 minuty w każdej strony. Dzięki temu
wątróbka będzie mięciutka i soczysta, a nie twarda i szorstka, jak dzieje się przy zbyt długiej obróbce termicznej. Muszę przyznać, że jest to jeden z moich ulubionych sposobów na
wątróbkę. Spróbujcie sami.Przepis na
Wątróbkę w miodzie i musztardzie znajdziecie poniżej.
Wątróbka w miodzie i musztardzieAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 20 minutPorcje: 2Składniki400 g
wątróbki wieprzowej lub wołowej3 łyżki
musztardy dijon2 łyżki
mioduświeży
tymianek1 łyżka
masłaPrzygotowanie
Wątróbkę umyć i pokroić na kawałki.W misce wymieszać
musztardę dijon z
miodem.Pokrojoną
wątróbkę dodać do miski i dokładnie wymieszać z marynatą.Na patelni rozgrzać
masło, a następnie dodać
wątróbkę wraz z
tymiankiem.Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 260 g Kalorie: 405 kcal Tłuszcze: 11,9 g Węglowodany: 28,7 g
Białko: 45,2 g3 . 5.3208
Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie