Owoce morza to dla mnie obiad awaryjny. Szybki do przygotowania i smaczny. Idealny. A co mamy dziś? Trzy składniki i trochę przypraw. Prostota i minimalizm. A efekt niesamowity.Składniki:ok 100 g makaronu- użyłam makaronu chow mein200 g krewetek koktajlowych2 małe cukinie50 g masłapół łyżeczki płatkówchili (można dodać pół papryczki chili lub odrobinę chili w proszku)2 ząbki czosnkusólpieprzświeża kolendraWykonanie:Przygotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie krewetki podsmaż na oliwie przez mniej więcej 3 minuty. Cukinię obierz, pokrój w ćwiartki i dorzuć do krewetek. Dodaj płatkichili i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażaj chwilę, aż cukinia zmięknie. Gdy woda zacznie się gotować, wrzuć makaron i ugotuj go al dente. Odcedź. Wrzuć go do krewetek i cukinii. Dodaj masło i wymieszaj. Przypraw do smaku. Posyp kolendrą.Smacznego!