Wykonanie
Kiedyś będzie ciepło. Kiedyś przyjdzie lato. Naprawdę! Bardzo, bardzo mocno w to wierzę. Sezon na
pomidory co prawda jeszcze przed nami, ale zachciało mi się odrobiny słońca i smaku
pomidorów. Zapiekłam je więc z
mozzarellą i świeżymi
ziołami. Pomysł okazał się lepszy niż dobry i myślę, że w sezonie
pomidorowym to będzie jedno z najczęściej przyrządzanych dań. I na chwilę zrobiło się
słonecznie:)
Składniki:4 średnie
pomidorykulka
mozzarelliświeże
zioła (u mnie
rozmaryn,
bazylia,
mięta i
tymianek- ok 2-3 łyżek łącznie)
sólpieprzWykonanie:Odetnij każdemu pomidorowi "czapeczkę" z szypułką. Wydrąż środek za pomocą łyżeczki. Zachowaj go.
Mozzarellę pokrój w kawałki.
Zioła umyj i posiekaj. Środek
pomidora pokrój i wymieszaj z
mozzarellą i
ziołami. Farszem napełnij
pomidory. Przykryj "czapeczką" i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.