Wykonanie
Dzisiaj miałam chęć na fast-food, ale taki domowy. Postanowiłam zrobić
pitę z
mięsem i warzywami. Szybki i pyszny obiad, mój Junior bardzo lubi jak robię takie dania. Użyłam gotowych
chlebków pita. Macie ochotę na takie danie ? Dzisiaj jest tak gorąco, że taki danie zjadłam z chęcią. Oczywiście można dodać różne składniki jakie się lubi.Zapraszam :-)Składniki:-
chlebki pita - u mnie 6 sztuk-
pomidorki Lima-
kapusta pekińska- kotlety mielone z
indyka - sztuk 6- 6 plastrów
sera żółtego wędzonego-
jogurt naturalny-
majonez-
ketchup-
sól i
pieprzWykonanie:Z
mięsa mielonego z
indyka zrobiłam kotlety -
mięso zmieszałam z namoczoną
bułką,
przyprawą do kurczaka, szczyptą
chilli i
jajkiem. Uformowałam kotlety i usmażyłam na rumiano.
Pomidorki pokroiłam na grubsze plasterki,
kapustę pekińską poszatkowałam. Zrobiłam sos - zmieszałam
jogurt naturalny mały z łyżką
majonezu i 2 łyżkami
ketchupu, dodałam
soli i
pieprzu.
Pitę odkroiłam z wierzchu i podgrzałam na rumiano na suchej patelni. Do środka włożyłam łyżeczką sos i wysmarowałam wnętrze, włożyłam kotleta, plaster
sera żółtego, wcisnęłam plasterki
pomidorów i
kapustę pekińską. Polałam wszystko jeszcze sosem.