Wykonanie
Kolejna propozycja na szybkie jednogarnkowe danie:) Idealna jako przekąska – zakąska albo dodatek do obiadu. Bomba witaminowa. Polecam:)
SKŁADNIKI:
kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 3 szt
ogórek zielony 1 szt
kukurydza 1 puszka
papryka kolorowa 3 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
sól pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć.
Kapustę pekińską- ja użyłam połowę główki, poszatkować. Przełożyć do miski , dodać odsączoną z zalewy
kukurydzę.
Ogórka obrać i pokroić w mniejszą kostkę.
Pomidora można sparzyć i obrać ze skórki – ja skórkę zostawiłam, pokroić w kostkę.
Paprykę oczyścić z pestek i również pokroić. Warzywa przełożyć do miski, posypać odrobina
soli i sporą ilością
pieprzu (1/2 płaskiej łyżeczki). Wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać
jogurt,
majonez ketchup. Sos nie powinien być bardzo gęsty. Zalać warzywa i ponownie wymieszać. Smacznego:)