Wykonanie
To już druga
sałatka z zupek chińskich na blogu (pierwsza tutaj). Nadal nie jestem fanką ani tego rodzaju sałatek, a samych zupek chińskich po prostu nie jem. No ale czasem ktoś mnie pyta o przepis, więc wedle życzeń ;)
Sałatka jest smaczna i chociaż trochę zdrowsza od samych zupek, bo przynajmniej przy okazji zjecie trochę warzyw ;) Smak będzie zależał od smaku zupki, jaki użyjecie. Dobrze jest połączyć coś ostrzejszego (lub o wyraźnym smaku) z łagodnym.2 zupki chińskie, najlepiej łagodna+pikantna (u mnie serowa i rosół)2
pomidory1
ogórek1 puszka
kukurydzyok. 2 czubate łyżeczki
majonezuok. 2 czubate łyżeczki
jogurtu naturalnegopieprzMakaron kruszymy, dodajemy pokrojone w kostkę
pomidory, obranego i pokrojonego w kostkę
ogórka oraz
kukurydzę. W miseczce mieszamy
jogurt z
majonezem i
przyprawami z zupek oraz szczyptą
pieprzu. Mieszamy z pozostałymi składnikami i odstawiamy przykryte do lodówki aż zmięknie (ok. 2 godzin).