Wykonanie
Szybka i pyszna
sałatka, idealna do przygotowania, gdy spodziewacie się niezapowiedzianych gości. Tak było u mnie, telefon od koleżanki, której nie widziałam chyba z 3 lata. Jedzie do lekarza i wpadnie na
kawkę, a że
pora prawie wieczorna postanowiłam zrobić
sałatkę na kolację. Powstała w parę minut.Koleżanka nakarmiona i zadowolona, pogadałyśmy sobie i nadrobiłyśmy zaległości. Pojechała do domu składając obietnicę, że będzie częściej zaglądać. Taką
sałatkę przygotowałam także do pracy na drugie śniadanie, smakowała wszystkim, mam z kim się podzielić.Zapraszam na pyszną
sałatkę :-)Składniki:- 200 g
makaronu orkiszowego świderki Bio-Fabijańscy- 1 mały
brokuł- pół puszki
kukurydzy- 1
czerwona papryka- kawałek
pora-
sól,
pieprz- ząbek
czosnku- mały
jogurt naturalny- 30 g
płatków migdałów Skworcu- kilka
orzechów macadamia Skworcu - ja dałam 8- połowa opakowania
fetyWykonanie:
Makaron gotujemy all dente i odcedzamy. Wrzuacamy do miski. Dodajemy
kukurydzę, pokrojoną w kostkę
paprykę, pokrojony
ser feta i pokrojony
por.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy all dente. Odcedzamy i dodajemy do sałatki.
Płatki migdałów i pokrojone na kawałki
orzechy macadamia wrzucamy na suchą patelnię i prazymy chwilkę, dodajemy do sałatki. Do
jogurtu dodajemy wyciśnięty
czosnek,
sól i
pieprz, mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko mieszamy, żeby składniki się połączyły, przekłądamy na talerze.Smacznego :-)