Wykonanie
Cześć,Zamieszczam przepis podejrzany u koleżanki z pracy na lekką
sałatkę z
brokułami i
fetą . Idealne danie na leniwy deszczowy dzień i dobra przekąska w czasie przeziębienia.Składniki:dwa małe
jogurty naturalne lub jeden duży (najlepiej te gęste),jeden duży
brokuł,jedno opakowanie
sera feta,dwa ząbki
czosnku,dwie garści
płatków migdałów,
sól,
pieprz,opcjonalnie
płatki drożdżowe do posypania.Making-of:Z
brokułu wykrajamy różyczki. Wrzucamy je na gotującą się, osoloną
wodę i gotujemy na średnim ogniu około 3 minuty. Następnie przelewy je zimną
wodą i czekamy aż wystygną.
Jogurt mieszamy z
solą,
pieprzem i
czosnkiem przepuszczonym przez praskę.
Migdały wrzucamy na podgrzaną patelnię i chwilę prażymy aż do zarumienieniaPokruszoną lub pokrojoną w kostkę
fetę kładziemy na brokułach. Całość polewamy sosem oraz posypujemy uprażonymi
migdałami. Opcjonalnie możemy też posypać to
płatkami drożdżowymi.Smacznego!GosiaReklamy