Wykonanie
Jestem szczęściarą. I to wielką. Moja rodzinka dzielnie mnie wspiera w tym moim blogowaniu, pomaga mi spełniać swoją pasję. Zawsze służą radą, ciekawymi przepisami. Ostatnio dostałam wiele książek, karteczek zapisanych, zeszytów pełnych starych przepisów. Takie babcine przepisy, które są znane od lat.Najpierw sobie je wszystkie przejrzałam, wiele z nich było obecnych w moich domu rodzinnym na co dzień. Powróciły wspomnienia, niektóre kartki są pożółkłe, inne ledwo czytelne, ale się wzruszyłam i to bardzo. Książki są bardzo stare, ale dla mnie bardzo cenne.
Będę się z
wami dzieliła tymi przepisami. Dzisiaj mam dla was taką pastę,
sałatkę, którą moja mama robiła, ale ze
śmietaną. Ja zrobiłam z
jogurtem naturalnym. Jest pyszna i bardzo szybka do zrobienia. I dzisiaj bardzo wam dziękuje, że ze mną jesteście. Tak po prostu. Miłego dnia kochani.Zapraszam :-)Składniki:- 5
jajek- mały
jogurt naturalny- duży pęczek
szczypiorku-
sól,
pieprz- ja dałam jeszcze gomasioWykonanie:
Jajka ugotować i wystudzić w zimnej wodzie. Obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do
jajek jogurt, przyprawić
solą i
pieprzem, posypać opcjonalnie gomasio.Ja podałam moje
jajka z pysznymi i chrupiącymi piramidkami pełnoziarnistymi PopCrop . Te piramidki są pyszne, super zdrowa przekąska dla każdego. Nie znajdziemy tam wzmacniaczy smaku, konserwantów, barwników czy aromatów. Super do pochrupania przed telewizorem, do zabrania ze sobą do pracy czy w podróż.