ßßß Cookit - przepis na Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem

Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem

nazwa

Wykonanie

Dziś przedstawiam wspaniały sposób na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam!
4 białe kiełbaski parzone (jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie)
4 plastry wędzonego boczku
2 duże cebule
2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany
garść startego żółtego sera
sól i czarny pieprz do smaku
Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie.
Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać boczkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do zrumienienia boczku.
Polecam także: Biała kiełbasa z fasolą, gulasz w stylu meksykańskim
oraz: Biała kiełbasa z grilla z sosem cebulowym curry
Źródło:http://passionfruit.blox.pl/2012/05/Nadziewana-biala-kielbasa-z-boczkiem.html