Wykonanie
Żeglarski sezon w pełni.Jeziora, zalewy i morzeczekają na spragnionychprzygód wielbicieli tej formyczynnego wypoczynku.Cały dzień spędzony na wodzie potęguje apetyt, dlatego proponuję dziślekką, aromatyczną przekąskępełną orzeźwienia i smaku.4 gruntowe
ogórki obrałam ze skóry. Za pomocą małejłyżeczki wydrążyłam gniazdanasienne, pokroiłam w słupki.Zasmażyłam krótko na patelni, dodałam jedną białąpokrojoną w piórka
cebulę. Zalałam szklanką rosołu wołowego,doprawiłam
solą i świeżo utłuczonym
pieprzem, dusiłam kilka minut.4 łyżki
śmietany 18% wymieszałam z 2 łyżkami
soku z cytryny,ząbkiem zmiażdżonego
czosnku, łyżeczką
musztardy Dijon i łyżeczką płynnego
miodu. Połączyłam z
cebulą i
ogórkiem.Dodałam 25 dag
wędzonego łososia pokrojonego w cząstki i garść posiekanego
koperku.Przybrałam
granatem i ozdobną
sałatą.Potrawa doskonale komponuje się z
ryżem,albo z chrupiącymi grzankami czosnkowymi.Bardzo smacznie polecam.Ahoj! :)