Wykonanie
Bardzo lubię podjadać
rzodkiewki. Tak po prostu bez żadnych zbędnych dodatków. Są idealny do podgryzania. Nigdy wcześniej nie potrzebowałam dodawać do nich niczego więcej. No ale.. jak to czasem bywa, przychodzi chęć na zmiany:) Nie zrobiłam nic wielkiego, jedynie dodałam do nich sos
miętowy. I wystarczyło.
Rzodkiewki nabrały innego, bardziej wyrazistego i orzeźwiającego smaku. Jak dla mnie bomba:)
Składniki:3 pęczki
rzodkieweksos:garść
miętycienki plasterek
imbiruszczypta
soliszczypta
cukru trzcinowegoszczypta
pieprzuoliwa lub
olej (u mnie
olej sezamowy)
chiliWykonanie:
Rzodkiewki pokrój w plastry. Rozłóż je na talerzu. Przygotuj sos. Do moździerza wrzuć wszystkie składniki na sos. Utrzyj wszystko. W razie potrzeby dodaj więcej
oleju, tak aby sos był nieco rzadszy. Polej sosem
sałatkę.Smacznego!