ßßß
Cookit - przepis na Risotto ze szparagami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Risotto ze szparagami
Składniki
Bulion warzywny
Czosnek
Lubczyk
Masło
Pieprz czarny
Ryż
Szparagi
Ser
Sery twarde
Sery śmietankowe
Suszone oregano
Wykonanie
/2 porcje/160g
ryżu
arboiro600ml
bulionu warzywnego
1 duży ząbek
czosnku
1 łyżka
masła
1 łyżeczka
suszonego oregano
1 łyżeczka suszonego
lubczyku
1/2 łyżeczki
czarnego pieprzu
2 łyżki
serka śmietankowego
40g
twardego sera
żółtego (użyłam
sera
Manchego)2/3 pęczka
szparagów
Szparagi
umyć, odłamać końce i pokroić na niewielkie kawałki. Podsmażyć je na 1/2 łyżki
masła
przez 3 minuty. Na reszcie
masła
(na innej patelni) podsmażyć posiekany
czosnek
. Wsypać
ryż
i chwilę go przesmażyć. Dodawać powoli
bulion
, aż zostanie on cały wchłonięty przez
ryż
. Co pewien czas mieszać. W międzyczasie wsypać
oregano
,
lubczyk
i
pieprz
. Pod koniec dodać 2 łyżki
serka śmietankowego
i 2 łyżki potarkowanego
twardego sera
. Mieszać do rozpuszczenia się składników. Następnie dodać
szparagi
i wymieszać. Przełożyć risotto na talerze, posypać resztą
sera
. Smacznego!
Źródło:
http://enunplato.blogspot.com/2016/05/risotto-ze-szparagami.html
Przepisy powiązane
Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!
Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!
Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!
Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!
Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!
Składniki powiązane (0)