Tegoroczny hit w mojej spiżarni ! Tak przygotowane pomidorki świetnie pasują do wszelkich sałatek i potraw zimnych.Składniki:2 kg pomidorków koktajlowych3 cebule1 pęczek natki pietruszki2 dag żelatyny8 ząbków czosnkuSkładniki na zalewę:1 ½ litra wody8 łyżek cukru1 ½ szklanki octu3 łyżki soli4-5 liście laurowekilka ziaren pieprzu czarnegokilka ziaren ziela angielskiegoWykonanie:Z podanych składników ugotować zalewę- odstawić i rozpuścić żelatynę lecz nie gotować. Pomidorki dokładnie umyć i wysuszyć. Następnie pomidorki włożyć do wyparzonych słoików, przekładając plastrami cebuli. Dodać po 2 ząbki czosnku, zalać przygotowaną zalewą, posypać posiekaną natką pietruszki, szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 3 minuty.