Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Karkówka zapiekana w
winie z ...Pierogi z
mięsem »Pyszna zupa krem wyszła,tym razem nawet nie miałam czasu na robienie zdjęć.Zupa poszła w mig.Powinnam się cieszyć bo znaczy, że była dobra.Składniki:
buraczki 1 kg
czosnek 4 ząbki
sól i
pieprz do smaku
jabłko 1 duże
marchew 4 szt
ziemniaki 3 sztskrzydełka drobiowe 4 sz
śmietana 30% 150 ml
sok z cytrynyKrok 1
Buraczki dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w ćwiartki i zawinęłam w folię aluminiową. Zapiekałam je koło 1.1/2 godziny w 200 stopniach.Do garnka wlałam
wodę około 2.1/2 litra, włożyłam skrzydełka
marchew,
ziemniaki i
jabłko pokrojone w ćwiartki bez skórki oraz
buraczki upieczone.
Czosnek starłam i przesmażyłam go na patelni i dodałam do zupy,doprawiłam
solą i
pieprzem. Gotowałam, aż warzywa zmiękły.Na końcu dodałam
soku z cytryny do smaku .Krok 2Przestudzone warzywa zblenderowałam,wlewając
wywar z zupy,kiedy konsystencja była akurat dodałam
śmietanę 30%. Podałam na gorąco z listkami
pietruszki.
piątek, 29 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter