ßßß Cookit - przepis na Najlepszy biszkopt mojej mamy

Najlepszy biszkopt mojej mamy

nazwa

Wykonanie

Udaje się zawsze, nigdy nie opada. W zależności od formy w jakiej biszkopt upieczemy, tak wysokie ciasto uzyskamy. Idealnie sprawdzi się przy tortach ale i do innych ciast przekładanych.
Składniki :
* 6 jajek
* szklanka cukru kryształ
* 2 szklanki maki pszennej
* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Jajka ubijać przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość ubijania trwa 5 minut. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej i wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec do 50 minut w 180 stopniach, ja po 35 minutach sprawdzam patyczkiem czy biszkopt się upiekł. Wystudzić na kratce.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2016/04/najlepszy-biszkopt-mojej-mamy.html