Wykonanie
Przepis na
biszkopt, który może być podstawą do ciasta z kremem,
owocami, lub do
tortów. Upieczenie tego
biszkoptu nie jest zbytnio skomplikowane, przepis łatwy do zapamiętania w zależności od tego ile użyjemy
jajek tyle samo będziemy potrzebować łyżek
mąki i
cukru. . Najważniejsze zawsze się udajeSkładniki:4
jajka4 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Oddzielić
żółtka od
białek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka ubić z
cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce
mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z
białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min.