ßßß Cookit - przepis na Mielone w boczku

Mielone w boczku

nazwa

Wykonanie

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami
Składniki
25 dkg mięsa mielonego z szynki
1 jajko
1 mała kromka czerstwego chleba
1 mała cebulka
2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
sól, pieprz
kminek mielony
dodatkowo:
boczek wędzony - tyle plasterków, ile kotletów
do obtoczenia:
3-4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
pieczarki duszone:
10 dkg pieczarek
kilka suszonych grzybów
1 cebula
natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Chleb namoczyć, odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami kotetów na jednolitą masę. Uformować podłużne pulpeciki (mi wyszło 6) i obtoczyć w mące wymieszanej z papryką. Obsmażyć ze wszytskich stron i osączyć na papierowym ręczniku.
Kiedy pulpety lekko przestygą, zawinąć je w boczek i ponownie obsmażyć.
Grzyby namoczyć. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokorjone w plastry pieczarki. Podsmażyć. Grzyby suszone pokroić drobno. Pieczarki zalać wodą z moczenia grzybów, dodać grzyby i posiekaną drobno pietruszkę. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://www.czarrnaodkuchni.cba.pl/mielone_w_boczku.html