ßßß
Cookit - przepis na Mielone w boczku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mielone w boczku
Składniki
Boczek wędzony
Cebula
Chleb
Czosnek
Grzyby suszone
Jajko
Kminek
Mąka
Natka pietruszki
Papryka słodka
Pieczarki
Pieprz
Sól
Szynka
Boczek
Mięso mielone
Wykonanie
Mielone w panierce z
boczku
z duszonymi
pieczarkami
Składniki25 dkg
mięsa mielonego
z
szynki
1
jajko
1 mała kromka czerstwego
chleba
1 mała
cebulka
2 ząbki
czosnku
lub
czosnek
granulowany
sól
,
pieprz
kminek
mielonydodatkowo:
boczek wędzony
- tyle plasterków, ile kotletówdo obtoczenia:3-4 łyżki
mąki
1/2 łyżeczki
papryki słodkiej
pieczarki
duszone:10 dkg
pieczarek
kilka
suszonych grzybów
1
cebula
natka pietruszki
sól
,
pieprz
Sposób przygotowania
Chleb
namoczyć, odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami kotetów na jednolitą masę. Uformować podłużne pulpeciki (mi wyszło 6) i obtoczyć w
mące
wymieszanej z
papryką
. Obsmażyć ze wszytskich stron i osączyć na papierowym ręczniku.Kiedy pulpety lekko przestygą, zawinąć je w
boczek
i ponownie obsmażyć.
Grzyby
namoczyć.
Cebulę
pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym
oleju
. Dodać pokorjone w plastry
pieczarki
. Podsmażyć.
Grzyby suszone
pokroić drobno.
Pieczarki
zalać
wodą
z moczenia
grzybów
, dodać
grzyby
i posiekaną drobno
pietruszkę
. Smażyć do odparowania
wody
. Doprawić
solą
i
pieprzem
.
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://www.czarrnaodkuchni.cba.pl/mielone_w_boczku.html
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)