ßßß Cookit - przepis na pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku

pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku
pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku
Szukając szybkiego obiadu a takiego który jest smaczny zrobiłam kurczaka pieczonego z ziemniakami w piekarniku. Jest to tanie a zarazem smaczne danie na każdą kieszeń
.U mnie w soboty z reguły robię albo zapiekanki albo tego typu dania..
Składniki :
6 pałek z kurczaka.
marynata:
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka tabasco
1 łyżeczka przyprawy oregano
sól.pieprz.papryka słodka i ostra
sól czosnkowa
olej
1 kg ziemniaków
Wykonanie :
Pałki z kurczaka myjemy..w misce wykonujemy marynatę..po prostu mieszamy wszystkie składniki w misce następnie wcieramy dokładnie w pałki kurczaka..Odstawiamy na minimum 1 godzinę ..
Do naczynia żaro wkładamy obrane i pokrojone ziemniaki..na to pałki wyciągnięte z marynaty..dajemy trochę masła..Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni bez termoobiegu..po 15 minutach przewracamy i pozostawiamy na następne 15 minut ..Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pozostawiamy następne 30 minut..
Podajemy z sezonową surówką..
Powiązany przepis:
ciasto chatka Puchatka
polewa czekoladowa
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/3552-2