Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEpałki z
kurczaka pieczone wraz z
ziemniakami w piekarnikupałki z
kurczaka pieczone wraz z
ziemniakami w piekarniku
Szukając szybkiego obiadu a takiego który jest smaczny zrobiłam
kurczaka pieczonego z
ziemniakami w piekarniku. Jest to tanie a zarazem smaczne danie na każdą kieszeń.U mnie w soboty z reguły robię albo zapiekanki albo tego typu dania..Składniki :6 pałek z
kurczaka.marynata:1 łyżka
musztardy1 łyżka
miodu1 łyżka
tabasco1 łyżeczka
przyprawy oreganosól.
pieprz.
papryka słodka i ostra
sól czosnkowa
olej1 kg
ziemniakówWykonanie :Pałki z
kurczaka myjemy..w misce wykonujemy marynatę..po prostu mieszamy wszystkie składniki w misce następnie wcieramy dokładnie w pałki
kurczaka..Odstawiamy na minimum 1 godzinę ..Do naczynia żaro wkładamy obrane i pokrojone
ziemniaki..na to pałki wyciągnięte z marynaty..dajemy trochę
masła..Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni bez termoobiegu..po 15 minutach przewracamy i pozostawiamy na następne 15 minut ..Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pozostawiamy następne 30 minut..Podajemy z sezonową surówką..Powiązany przepis:ciasto chatka Puchatka
polewa czekoladowaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy