ßßß Cookit - przepis na żeberka pieczone w rękawie w piekarniku

żeberka pieczone w rękawie w piekarniku

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
żeberka pieczone w rękawie w piekarniku
Podstawą dobrych mięs jest odpowiednia marynata ..Jej odpowiednia proporcja oraz dobranie składników są najistotniejsze..Sam proces pieczenia zależy jakiego efektu oczekujemy.czy mają być bardzo rumiane czy może bardziej soczyste ..U mnie wybrałam tą drugą opcję ..Miałam trójkąty a nie klasyczne żeberka..
Zawsze można przepis zmodyfikować i dopasować do własnych upodobań ..
Składniki :
1/2 kg żeberek/na dwie osoby/-moi panowie lubią słuszne kawałki
Marynata:
1 łyżeczka tabasco
0.5 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka papryki słodkiej
duża szczypta papryki ostrej i pieprzu świeżo zmielonego
2 ząbki czosnku przeciśniete przez wyciskacz
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju
Wykonanie :
Żeberka po umyciu i podzieleniu nacieramy dokładnie marynatą/którą wykonujemy przez dokładne połączenie w w. składników/.wkładamy do worka .zapinamy i odstawiamy na całą noc do lodówki..Mięso wyciągamy godzinę przed pieczeniem..wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 30 minut..zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy następne 60 minut..Jeżeli chcemy bardziej rumiane..15 minut przed końcem ściągamy folię i podkręcamy temperaturę do 200 stopni..
Smacznego
Powiązany przepis:
racuchy drożdżowe na maślance
boczek gotowany
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
ciasto marchwiowe z kremem
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowany
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/zeberka-pieczone-w-rekawie-w-piekarniku