ßßß Cookit - przepis na karkówka pieczona w całości

karkówka pieczona w całości

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
karkówka pieczona w całości
Przedstawiam karkówkę pieczoną w całości ..Jest tak smaczna .ze można podawać za równo jako danie główne lub po wystudzeniu na zimno do chleba..Goście przyjeżdżający do nas zawsze zachwalają moją karkówkę..Polecam ..na pewno będziecie Państwo zadowoleni z mojego przepisu..
Produkty :
1.2-1.3 kg karkówki
4-5 ząbki czosnku
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
papryka słodka i ostra
majeranek.
tymianek
pieprz świeżo zmielony
sól
1-2 łyżki oliwy..
Wykonanie :
Umytą karkówkę i osuszoną nakłuwamy nożem a w miejsce to wciskamy obrany i podzielony ząbek czosnku/u mnie ząbek dzielę na trzy części/w każdą ze stron.. nacieramy dokładnie solą ..z sosu sojowego.papryk.majeranku.tymianku .pieprzu i oliwy..wykonujemy marynatę..tzn dokładnie mieszamy składniki..Karkówkę nacieramy marynatą/ja nacieram dokładnie rękoma/..Przykrywamy i odstawiamy o lodówki na 12 godzin..od czasu do czasu przewracamy mięso by równomiernie wchłonęło marynatę..
Około 1 godziny przed pieczeniem wyciągamy karkówkę z lodówki .Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni bez termoobiegu..wkładamy mięso i smażymy 20 minut przewracamy na drugą stronę i smażymy następne 20 minut.. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i smażymy karkówkę następne 1 1/2 godziny..od czasu o czasu podlewając niewielką ilością wody i wytworzonym sosem..Czas pieczenia zależny jest od rodzaju karkówki/jak wiekowa była świnka
/należy nakłuć szpikulcem jeżeli wchodzi łatwo mięso jest gotowe..
Podajemy z ziemniakami lub kluskami z surówkami lub gotowaną kapustką ..
Smaczenego..
Powiązany przepis:
zapiekanka z brokułami, paprykami oraz kurczakiem
likier kawowy
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-pieczona-w-calosci