Wykonanie
Ta surówka ma wszystkie najważniejsze cechy: jest niezwykle smaczna, chrupiąca i soczysta, lekka, a przy tym bardzo prosta do zrobienia. W ubiegłym roku prezentowałam Wam inną surówkę z
młodej białej kapusty, którą również Wam polecam.Mopsia obwąchała i stwierdziła, że ta
zielenina nie dla niej – ona woli stokrotki

Składniki:1/2
młodej białej kapustysok z 1
cytrynyłyżka posiekanego
koperku1 łyżka
oliwy z oliwekszczypta
soli i
pieprzułyżeczka
cukruKapustę obieramy z zewnętrznych ciemnych liści. Dzielimy na pół. Połówkę przeznaczoną na surówkę drobno szatkujemy. Ja siekam
kapustę nożem. Przekładamy ją do salaterki.Siekamy
koperek i mieszamy razem z
kapustą.Wyciskamy sok z 1
cytryny. Dodajemy do surówki razem z
oliwą,
solą,
pieprzem i
cukrem.Dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Gotowe!

A już jutro przepis na kompot z
rabarbaru i
jabłek