ßßß Cookit - przepis na Surówka z modrej kapusty z marynowanymi pieczarkami

Surówka z modrej kapusty z marynowanymi pieczarkami

nazwa

Wykonanie

W drugim dniu mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2014 zapraszam Was do zaznajomienia się z tym nietypowym przepisem na surówkę z wykorzystaniem marynowanych pieczarek. Zdecydowanie jest to teraz moja ulubiona surówka z czerwoną kapustą! Zapraszam.
Przepis pochodzi z książki Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni . Właśnie tę książkę możecie otrzymać gdy wybiorę Wasz przepis, jako moim zdaniem najlepszy w tegorocznej akcji!
Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
2 kwaśne jabłka
1/2 szklanki marynowanych pieczarek
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1. Warzywa i owoce myjemy pod bieżącą wodą. Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować.
2. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce.
3. Natkę pietruszki posiekać. Pieczarki pokroić w ćwiartki.
4. Składniki surówki wymieszać z majonezem i przyprawami.
Źródło:http://mopswkuchni.net/2014/04/23/surowka-z-modrej-kapusty-z-marynowanymi-pieczarkami