Już niedługo świąteczne plany kulinarne zaczną zajmować nasze głowy na poważnie. Może ten pomysł na sałatkę zostanie przez Was wykorzystany? Ja dodam jeszcze rzodkiewkę i na pewno podam ten przepis na wielkanocnym stole.Składniki (3-4 porcje)250 g makaronu1 średni brokuł4 jaja ugotowane na twardo150 g sera feta1 pęczek szczypiorkuSos2 łyżki majonezu bio4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukrumielony czosnek, sól, pieprzPrzygotowanieMakaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i włożyć do miski, aby wystygł. Brokuły ugotować na parze na półtwardo i również przestudzić. Składniki sosu wymieszać i dokładnie połączyć z makaronem i brokułami. Pokroić 3 jaja w kostkę i dodać do sałatki (1 jajo zostawić do dekoracji). Pokruszyć fetę lub pokroić w kostkę i wymieszać delikatnie z resztą składników. Dodać posiekany drobno szczypiorek i sprawdzić smak. Udekorować połówkami jaj, szczypiorkiem i kawałeczkami fety.