Wykonanie
Dania Główne, Przepisy Luty 18, 2016 Luty 18, 2016 Luty 18, 2016 11:06 napisane przez
Miss BerryKolejny przepis na absolutnie przepyszne azjatyckie danie!
Wołowina w sosie
pieprzowym pod chińsku. Delikatne plasterki
wołowiny w sosie
pieprzowym na bazie
sosu sojowego i
ostrygowego, smażone z
papryką oraz
cebulą. Jedno z moich ulubionych, koniecznie spróbujcieOprócz tego, że danie jest przepyszne, to jeszcze nie zawiera zbyt wielu kalorii.
Wołowina w sosie
pieprzowym po chińskuAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 25 minutPorcje: 3SkładnikiMarynata do
wołowiny1 łyżka
sosu sojowego2 łyżki
sosu ostrygowego1 łyżka
octu ryżowego1 łyżeczka świeżo zmielonego
czarnego pieprzuReszta składników2 łyżki
oleju ryżowego400 g
wołowiny (np. z udźca)2
cebule1 ząbek
czosnku1
czerwona papryka1
zielona papryka½
szczypiorkuPrzygotowaniePrzygotować marynatę do
wołowinySos sojowy zmieszać w miseczce z
sosem ostrygowym,
octem ryżowym i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem.Dobrze wymieszać.Przygotować potrawę
Wołowinę pokroić w cienkie paseczki poprzecznie do włókien
mięsa.Włożyć do miseczki, zalać marynatą i bardzo dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut.W międzyczasie
paprykę pokroić w paski,
cebulę w piórka, ząbek
czosnku i
szczypiorek posiekać.W woku dobrze rozgrzać
olej ryżowy i dodać zamarynowaną
wołowinę. Smażyć do momentu, aż zbrązowieje, a następnie przełożyć do miski.Do woka dodać pozostałe pokrojone składniki -
cebulę,
paprykę,
czosnek,
szczypiorek i smażyć ciągle mieszając przez ok. 2-3 minuty.Następnie dodać z powrotem
mięso i smażyć kolejne 2 minuty często mieszając.Można dolać odrobinę więcej
sosu sojowego do smaku.Podawać z
ryżem basmati. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 243 g Kalorie: 193 kcal Tłuszcze: 7,77,7 g Węglowodany: 9 g Błonnik: 2,6 g
Białko: 24,2 g3 . 5.3208
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania