Wykonanie
Przepisy, Przystawki Maj 14, 2015 Maj 14, 2015 Maj 14, 2015 10:58 napisane przez
Miss BerryPoznajecie to warzywo?
Pak choi to
kapusta chińska, często serwowana jako przystawka lub składnik dania głównego. Idealnym sposobem podania
pak choi jest podsmażenie jej w woku z odrobiną
sosu sojowego,
ostrygowego i
czosnku . Niebo w gębie!Przepis na Smażoną
kapustę Pak Choi poniżej.
Smażona
kapusta Pak ChoiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 15 minutPorcje: 2Składniki8 główek
kapusty chińskiej Pak Choiłyżka
oleju ryżowego2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
sosu ostrygowego1-2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki
sezamuPrzygotowanieNa patelni lub w woku rozgrzać
olej ryżowy i dodać
pak choi.Smażyć około 6-10 minut często mieszając, tak aby wierzchnie liście
kapusty były usmażone, a środek miękki i nie łykowaty.Pod koniec smażenia dodać 2 rozgniecione ząbki
czosnku,
sos ostrygowy,
sos sojowy i dobrze wymieszać.Przed podaniem posypać
sezamem. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 370 g Kalorie: 93 kcal Tłuszcze: 5,55,5 g Węglowodany: 11,9 g Błonnik: 6,7 g
Białko: 5,6 g3 . 3.2998Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania