ßßß
Cookit - przepis na Lekki kapuśniak
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Lekki kapuśniak
Składniki
Cebula
Kapusta kiszona
Lubczyk
Majeranek
Marchew
Natka pietruszki
Pieprz
Pietruszka
Seler
Sól
Ziemniak
Wykonanie
Składniki:2l. rosołu5
ziemniaków
4
marchewki
1
pietruszka
1/3
selera
1
cebula
400 g
kiszonej kapusty
1 łyżka
majeranku
1 łyżka
lubczyku
sól
,
pieprz
posiekana
natka pietruszki
Przygotowanie:W garnku zagotować rosół.Warzywa obrać umyć.
Ziemniaki
pokroić w kostkę ,
marchew
,
pietruszkę
oraz
seler
zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę
posiekać drobno.Warzywa dodać do rosołu , gotować 10 min.
Kapustę
poszatkować , dodać do zupy.Doprawić
majerankiem
,
lubczykiem
oraz
solą
i
pieprzem
.( jeśli
kapusta
jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy opłukać pod bieżącą
wodą
)Gotować do miękkości składników.Gorącą zupę podawać z posiekaną
natką pietruszki
.
Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/lekki-kapusniak
Przepisy powiązane
Kartoflanka
Tani weganizm*: Bulion warzywny i domowa "kostka warzywna"
Kapuśniak
Grochówka z kiszoną kapustą
Zupa krem z brokułów
Składniki powiązane (0)