Wykonanie
By MagicPot, 7 lutego 2016(Jeszcze nie oceniony)Loading...
Sałatka z jaj „Carmen” to oczywiście składnik jednego z naszych Niedzielnych Śniadań. Przepis znalałzam w notatkach mamy i co fajne – Krajowa Agencja Wydawnicza była odpowiedzialna za ich publikacjeSzkoda że na przepisie na ma daty, ale wydaje mi się, że chyba jest w moim wiekucztery
jajka ugotowane na twardo150g
pieczarektłuszcz do smażenia – ja smażyłam na
maśle50g
szynkidwa duże lub trzy małe
pomidory, ja wykorzystałam
pomidorki koktajlowe i było ich aż 6dwie płaskie łyżki
majonezuposiekana świeża
natka pietruszki – jedna łyżka
przyprawy:
sól,
pieprz czarny świeżo mielonyPrzygotowania należy zacząć od ugotowania
jajek na twardo. Następnie obieramy ze
jajka ze skorupki.
Pieczarki myjemy i kroimy w miarę cienkie paseczki i smażymy na tłuszczu.Następnie
pomidorki kroimy w mniejszą kosteczkę – jeżeli będziecie używać
pomidorów koktajlowych to możecie je pokroić na ćwiartki.Następnie
szynkę kroimy w większą kostkę.
Jajka kroimy w kosteczkę.Podsmażone
pieczarki odsączamy z tłuszczu na np. ręcznikach papierowych i przeżucamy do średniej wielkości salaterki i mieszamy wszystkie składniki.Dokładamy
majonez, posiekaną natkępietruszki, przyprawiamy
solą i
pieprzem i dokładnie mieszamy, tak by wszystkie składniki były obtoczone
majonezem.
Smacznego!Polecam inne przepisy na sałatki: