CIASTO SMAKIEM PRZYPOMINAJĄCE BATONIKSKŁADNIKI- 6 jajek- 6 łyżek cukru- 6 łyżek mąki- 1 łyżeczka octu- pół łyżeczki proszku do pieczenia- 4 łyżki kakaabiałka oddzielamy od żółtekubijamy na sztywno z odrobiną solinastępnie dodajemy stopniowożółtkakakaomąkęcukierproszek do pieczeniadelikatnie mieszamy nie miksujemywlewamy do tortownicy wyłożonej papierem i posypanej bułką tartąpieczemy 30 minut w 170 stopniach.MASA- 500 ml śmietany kremówki 30-36 procent- 4 łyżki cukru pudru- 250 g serka mascarpone- 50 g cukru waniliowego- 2 łyżeczki żelatynymocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywnododajemy cukier pudercukier waniliowyserekmascarpone miksujemy ,żeby zrobił się bardziej kremowynastępnie dodajemy do niego ubita śmietanę i delikatnie mieszamyżelatynę zalać gorącą wodąpo przestudzeniu dodać łyżkę masy i dobrze wymieszaćdodać do pozostałej masy szybko mieszając w zimnej masieżelatyna bardzo szybko tężejePOLEWA- 200 g czekolady mlecznej- 50 g masła- 3 łyżki mleka- 1 łyżeczka olejuczekoladę połamać na kawałkiwraz z pozostałymi składnikami włożyć do naczynia które wstawimy w gorąca wodęczekamy aż składniki się rozpuszczą dokładnie mieszamy i trochę studzimybiszkopt przekroić na dwa plackidolny placek posmarować połową masy ,wyrównać i polać polewą czekoladowątylko tyle ,żeby utworzyła się cienka warstwawstawiamy do zamrażalnika na kilka minutgdy polewa zastygnie wyjąć posmarować pozostałą masąprzykryć drugim plackiemcałość oblać pozostałą polewą i wstawić do lodówki na całą noc.