W końcu jakieś śniadanie mam dla Was. Ciągle tylko dania obiadowe ostatnio były, a tak całkiem ostatnio to w ogóle pustka z przepisami przez brak czasu. Z tym śniadaniem zrobiłem dwie próby i za każdym razem przesadzałem z czasem :) Ciężko przy jajkach przepiórczych wyczuć odpowiedni moment przy gotowaniu na parze. W zależności od mocy parowaru czas może się minimalnie różnić. Śniadanie może nie wyszło idealnie wizualnie, ale za to bardzo smaczne.Składniki :plaster papryki czerwonejplaster papryki zielonejplaster papryki żółtej5 jajek przepiórczych2 rzodkiewkigarść roszponki1 łyżka oliwy z oliwekPrzyprawy :papryka wędzonapapryka słodkapieprz czarnyPapryki myjemy i wycinamy z nich po plastrze.Folię spożywczą smarujemy oliwą z oliwek i układamy na nią 2 plastry papryki, trzeci kroimy w kostkę i układamy oddzielnie.Do środka papryk wbijamy jajka przepiórcze i włączamy parowar na ok. 4-5 minut.Roszponkę i rzodkiewkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Rzodkiewkę kroimy w plastry.Po wyłączeniu się urządzenia, jajka przepiórcze posypujemy pieprzem czarnym, papryką słodką i wędzoną i przekładamy na talerz przy pomocy silikonowej łopatki. Roszponkę mieszamy z rzodkiewką i papryką pokrojoną w kostkę.Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się dowiem jak wypróbujecie przepis jak Wam smakowało :)Pozdrawiam i smacznegoAdam