Wykonanie
Ten sernik był jednym z lepszych które robiłam na zimno. Za sprawą
mascarpone był bardzo delikatny, a że Pan Mąż uwielbia
truskawki to kilka wpadło w
galaretkę. Polecam ten sernik na letnie przyjęcia. U mnie idealnie sprawdził się podczas tegorocznej Wielkanocy.

Składniki :* 300g
twarogu na sernik* 250g
mascarpone* 2
galaretki truskawkowe* szklanka pokrojonych
truskawek*
galaretka truskawkowa* kilka
truskawek do ozdoby


Przygotowanie :Dwie
galaretki rozpuścić w 0,5l wrzątku . Odstawić do wystygnięcia,gdy będzie tężeć to ubijać mikserem razem z
masca rpone .
Doda ć
twaróg i wymieszać, połowę przelać do tortownicy, posypać
truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć
truskawki, zalać ciasto gala
retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki.