Wykonanie
Kolejny deser z
truskawkami. Połączenie kremówki i
twarogu tworzy idealnie puszystą i aksamitną konsystencję. Można maczać w nim
wafelki i
biszkopty, albo wyjadać łyżeczką z miseczki.I ten obłędny, różowy kolor.. :)Another dessert with strawberries. The combination of whipped cream and light cream cheese creates a perfectly fluffy and creamy texture. You can dip in the wafers and biscuits, or just eat with a spoon straight from a bowl.And this insane pink color .. :)Składniki( 2 porcje)-100 ml
śmietany kremówki-2 szklanki
truskawek-150 kremowego
serka( typu
twaróg Aksamitny, President
Śmietankowy itp)-2 łyżki
mascarpone-cukier/słodzik do smakuSzklankę
truskawek zmiksować z
serkiem i
mascarpone, dosłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno, delikatnie dodać masę
truskawkową, zamieszać. Wkroić resztę
truskawek i odstawić do lodówki na kilka godzin( jest bardziej zwarte, ale można tez jeść od razu.***In EnglishIngredients (2 servings)-3 . 5 oz full-fat cream-2 Cups of strawberries-5 . 25 oz light cream cheese-2 Tbls
mascarpone cheese-sweetener to tasteMix a glass of strawberries with cream cheese and
mascarpone, add sweetener. Whip cream to stiff, gently add to creamy straberries mixture, stir. Add the rest of the strawberries and put into the fridge for a few hours (it will taste better, but you may also eat imidietaly)
***A tymczasem ja chwilowo żegnam polskie
truskawki- wieczorem wylatuję na pierwsze w tym roku wakacje. Kierunek: Egipt. Do zobaczenia za tydzień :)
zdjęcie rafy przy naszym hotelu, źródło: Trip Advisor