Bardzo orzeźwiający deser.Kremowy i mega truskawkowy sernik, chociaż konsystencja bardziej przypomina mus.Mnie ten smak przeniósł do słonecznych początków lata, w którym królują truskawki.Blisko, coraz bliżej...Składniki:300 g truskawek mrożonych2 łyżki cukru pudru250 g serka mascarpone130 ml śmietany kremówki2 galaretki truskawkowekilka jędrnych truskawek10-12 herbatnikówWykonanie:Na dnie tortownicy o śr. 21 cm poukładać herbatniki.Truskawki rozmrozić i zmiksować z cukrem. Mus truskawkowy połączyć z serkiem mascarpone (truskawki dodawać do serka)Kremówkę ubić na sztywno. Delikatnie wmieszać do masy truskawkowej.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Całkowicie wystygniętą wlać do masy. Dokładnie wymieszać.Na herbatnikach poukładać truskawki. Zalać je masą serowo-truskawkową. Wstawić do lodówki.Drugą galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy zacznie zmieniać konsystencje na gęściejszą, wylać na lekko już stężały sernik. Schłodzić przez kilka godzin. Przechowywać w lodówce.