ßßß Cookit - przepis na Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Pin It
Dziś na tapecie szybka pasta z tuńczyka. Doskonała tak naprawdę do każdego rodzaju chleba, czy to będzie razowa kromka, czy cieplutki tościk, czy po prostu chrupkie pieczywo. Możemy ja także wykorzystać do faszerowania jaj lub pomidorów. Idealna na codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju
1 opakowanie serka śmietankowego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka sosu Worcestershire
sól
pieprz
listki natki pietruszki
Wykonanie:
Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy.
Chleb lub grzanki smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/pasta-z-tunczyka.html