ßßß
Cookit - przepis na Udo indycze pieczone z ziemniakami w garnku rzymskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Udo indycze pieczone z ziemniakami w garnku rzymskim
Składniki
Cebula
Chili
Czosnek
Marchew
Oregano
Pieprz
Seler
Sól
Ziele angielskie
Ziemniak
Liść laurowy
Indyk
Wieprzowina - golonka
Wykonanie
2 podudzia z
indyka
(
golonki
)2
marchewki
kawałek
selera
1
cebula
listek laurowy
ziele angielskie
500 g
ziemniaków
sól
pieprz
oregano
hyzop
czosnek
niedźwiedzi
chili
w płatkach
Udziec
myjemy wkładamy do garnka , dodajemy
marchew
,
seler
,
cebulę
,
listek laurowy
i
zielę angielskie
, gotujemy ok godzinę na wolnym ogniu. Wyjmujemy z
wywaru
(
wywar
można użyć do zup) Do garnka rzymskiego wrzucamy obrane
ziemniaki
,
marchewkę
ugotowaną pokrojoną na kawałki posypujemy
ziołami
, podlewamy ok pół szkl
wywaru
, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika (zimnego) nastawiamy 220 st .. po nagrzaniu zmniejszamy do 200 i pieczemy ok 45 min. Pod koniec na 15 min zdejmujemy pokrywę.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2016/04/udo-indycze-pieczone-z-ziemniakami-w.html
Przepisy powiązane
657.Golonka z ziemniakami w piwie
Golonka w piwie
Zupa krem z buraków
Galareta wieprzowa
GALARETA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH
Składniki powiązane (0)