ciasto1 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki graham Młynomag1 jajkosól1 łyżeczka cukru125 g masłaszczypta proszku do pieczenianadzienie400 g fasolki szparagowej lub fasolnika chińskiego150 g bundzu2 małe wędzone oscypkipół szkl mleka1 jajkosólpieprzszczypta majerankuszczypta bazyliiFasolkę ugotować na półmiękko.Z podanych wyżej składników zagnieść twarde ciasto, wylepić formę do tarty, nakłuć widelcem i podpiec w temp 180 st przez 15 min.Do kubka blendera wlać mleko, dodać pokruszony bundz i jednego oscypka, wbić jajko, posolić popieprzyć i zmiksować na jednolitą masę.Na podpieczonym spodzie rozłożyć fasolkę, zalać masą serową i posypać startym na tarce ostatnim małym oscypkiem wędzonym. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 30 min w temp 180 st.Podawać z sosem pomidorowym lub pomidorami.